Sidor

fredag 25 december 2015

Roy Fares Fudge brownies

Antal: enligt grundreceptet 16 st, men eftersom de är mäktiga så kan man istället göra dem mindre stora
Ugn: 160 grader.

chokladtryffel
150 g mörk choklad (55%)
150 g vispgrädde (1,5 dl)

brownie
150 g osaltat smör
250 g strösocker (2,75 dl)
70 g kakao (1,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
110 g ägg (ca 2 st)
60 g vetemjöl (1 dl)

flingsalt (efter behag) att strö över

Chokladtryffel
1.  Hacka chokladen och lägg den i en skål.
2. Koka upp grädde och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel.
3.Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur. 
Detta kan göras dagen innan om man vill.

Brownie:
4. Sätt ugnen på 160 grader.
5. Smörj kanterna på en bakform, ca 20x20 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
6. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
7. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Det kan se lite grynigt ut, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.
8. Vispa försiktigt i 1 ägg i taget eller använd en slikepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
9. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda försiktigt ihop till en slät smet.
10. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Detta kan göras dagen innan om man vill.

11. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspapperet.
12. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är nygjord och för lös för att breda, ställ den i kylen en stund så att den stelnar en aning.
13. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40-50 minuter.

Skär i valfria storlekar och servera dem rumstempererade. Ev med grädde och bär till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar