Sidor

tisdag 21 november 2017

Per Morbergs kalops i Crockpot

Antal portioner: 4-6 st

800 g grytbitar av nötkött
2 gula eller röda lökar
3 morötter
3 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
10 mortlade kryddpepparkorn
2 lagerblad
ljust redningsmjöl
salt och vitpeppar

1. Skala och klyfta löken.
2. Skala och skiva morötterna.
3. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dem väl i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över dem i Crockpoten.
4. Tillsätt lök, kalvfond, vatten, kryddpeppar och lagerbland.
5. Sätt på låg effekt i 6 timmar.
6. Efter 4 timmar, ha i morötterna.
7. Kontrollera köttet någon gång under resten av tiden så att inte köttet går för länge.
8. Vispa i lite redningsmjöl och låt koka ytterligare 20-30 minuter på låg effekt.
9. Smaka av med salt och peppar.

Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar