Antal portioner: 4 st
Ugn: 175 grader
4 cl crème fraiche
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 finrivna fiskbuljongtärningar
170 g skalade räkor
170 g skalade kräftstjärtar (kan ersättas av mer räkor)
4 dl strimlad purjolök
250 g skivade körsbärstomater
100 g färsk spenat
1 citron, finrivet skal och saft
1 l kokt pasta, t ex penne
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop crème fraiche, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke.
3. Vänd ner skaldjur (avrunna om de legat i lake), purjolök, tomater, citron och pasta.
4. Häll i en ugnsform och strö över osten.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills gratängen har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar