Ugn: 250 grader
25 g jäst
6 dl ljummet vatten (37 grader)
3 dl fullkornsvetemjöl (eller grahamsmjöl)
10 dl vetemjöl + till utbakning
1.5 dl solrosfrön
2 tsk salt
2. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp.
3. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, solrosfrön och salt.
4. Arbeta ihop till en lös deg med en slev eller trägaffel.
5. Täck bunken med plast och låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
6. Sätt ugnen på 250°.
7. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl.
8. Skär degen i 24 bitar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk.
9. Låt jäsa 20 min.
10. Pensla med vatten och pudra över lite mjöl.
11. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Låt svalna lite före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar