Antal personer: 4 st
Ugn: 225 grader
1 st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
250 g färsk spenat
4 dl mjölk
1 dl grädde
100 g gorgonzola
1 msk Maizenamjöl
salt och peppar
1 förpackning svarta ångkokta linser
lasagneplattor
50 g hackade valnötter
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Fräs lök och vitlök.
3. Fräs spenaten i ca 1 minut.
4. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka upp.
5. Smula ner gorgonzolan.
6. Blanda ut Maizenamjölet i lite kallt vatten och rör ner. Salta och peppra.
7. Blanda ner linserna.
8. Varva sås och lasagneplattor i en form.
9. Blanda valnötterna med den rivna osten. Strö över lasagnen.
10. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar