Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: ca 40 minuter
ca 600 g tinad laxfilé m skinn eller portionsbitar
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
currysmör
50 g rumsvarmt smör
1 tsk curry
1/2 pressad citron
1/2 tsk salt
100 g skalad och riven morot
100 g skalad och riven palsternacka
1/2 finhackad purjolök
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta bort ev skinn på laxen och skär den i 4 portionsbitar.
3. Skär en skåra (men inte helt igenom) på ovansidan av varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar.
4. Blanda smöret med curry, citronsaft och salt.
5. Blanda sedan ned morot, palsternacka och purjolök. Blanda ordentligt.
6. Tryck ned lite av blandningen i laxens skåror och bred resten över.
7. Grädda i ca 15 minuter.
Servera med t ex potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar