Antal personer: 4 st
Ugn: 175 grader
500 g kycklinglårfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesanost
2 vitlöksklyftor
2 färska broccoli à 250 g
finrivet skal av 1/2 citron
smör, olja
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär varje kycklinglårfilé i 3-4 bitar.
3. Häll mjölet i en skål.
4. Knäck äggen och vispa upp i en annan skål.
5. Blanda ströbröd, parmesan och 1/2 tsk salt i en tredje skål.
6. Vänd kycklingen i först mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödsblandningen.
7. Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör och 2 msk olja i en stekpanna.
8. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
9. Skala, dela och finhacka vitlöken.
10. Dela varje broccoli på längden i 6 delar.
11. Stek vitlök och broccoli i 2 msk olja i en stekpanna 6-8 minuter.
12. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
13. Ta från värmen och strö över citronskalet.
Servera med ris och ev limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar