Antal personer: 4 st
400 g nötfärs
2 gula lökar
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 pepparfrukt
2 1/2 dl kokosmjölk
1 burk kidneybönor
Tillbehör
krispig sallad
gurka i stavar
skivad banan
avokado i tärningar
ris eller bröd
1. Skala och skiva löken och fräs den tillsammans med färsen i lite matfett några minuter.
2. Späd med vattnet.
3. Tillsätt krossad eller hackad vitlök, tomatpuré och kryddor.
4. Kärna ur pepparfrukten och skär i tunna strimlor. Lägg i grytan.
5. Häll i kokosmjölken och låt grytan småkoka i 10 minuter.
6. Tillsätt de avrunna bönorna.
7. Låt koka upp och smaka av.
Servera med några av tillbehören, ris eller bara lite bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar