Sidor

söndag 22 november 2015

Julig saffrans- och mandelkaka

Antal bitar: 10-12 st
Ugn: 175 grader

200 g smält, avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
1 pkt saffran (0,5 g)


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
3. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål.
4. Vispa socker och ägg vitt och luftigt.
5. Tillsätt smör, saffran och mjölk. Rör försiktigt.
6. Rör ner mjölblandningen försiktigt.
7. Häll smeten i formen och grädda 45 - 50 minuter. Den kortare tiden om man vill ha mitten lite krämig.

Sikta över florsocker strax innan kakan ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar