Antal portioner: 4 st
Ugn: 170 grader
4 kycklingbröst
marinad till kycklingen
20 g färsk skalad ingefära
1 grön chili
0,5 dl olja
juice från 1 apelsin
salt efter smak
sås
500 g tomater
1 röd paprika
1 gul lök
0,5 dl olja
1,5 dl kokosmjölk
färsk basilika
salt och peppar efter smak
Dag 1
1. Blanda alla ingredienser till kycklingmarinaden och lägg ner kycklingen. Låt stå i kylskåp över natten.
Dag 2
2. Sätt ugnen på 170 grader.
3. Klyfta tomaterna, skär paprikan i bitar och hacka löken.
4. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnsform och tillaga allt i ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt svalna lite och mixa sedan till en slät sås tillsammans med basilikan och kokosmjölken.
6. Tillaga kycklingbrösten på utegrillen ca 10 minuter på varje sida. Eller i ugnen ca 20 minuter på 175 grader tills innertemperaturen är ca 70 grader.
Servera kycklingen med den släta såsen och t ex klyftpotatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar