Sidor

lördag 25 februari 2017

Coq au vin

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk smör
20 steklökar
250 champinjoner, kvartade
140 g italiensk salami, tärnad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 blekselleristjälkar, strimlade
2 kycklingbuljongtärningar
1/2-1 tsk torkad timjan
1/2 - 1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
salt

1. Salta och peppra kycklingen.
2. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör till fin yta. Lägg åt sidan.
3. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2-3 minuter.
4. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin.
5. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad.
6. Låt sjuda under lock ca 20 minuter.

Smaka av med salt och servera med en klick crème fraiche. Garnera med timjan.
Servera med t ex potatismos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar