Sidor

lördag 25 februari 2017

Grillade färsspett med grön fetasallad

Antal personer: 4 st

färsspett
 500 g blandfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk salt
svartpeppar
olivolja
8-12 spett (trä ska vara blötlagda ca 1 timme)

grön fetaostsallad
150 g fetaost
300 g salladsärter
1 knippe rädisor (200g)
1/2 dl finhackad mynta
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

gurkyoghurt
1 gurka
1 dl yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/4 tsk paprikapulver

1. Skala, dela och kärna ur gurkan.
2. Skär i skivor och blanda ihop med alla ingredienser utom paprikapulvret.
3. Lägg i en skål, strö över paprikapulvret och ställ kallt fram till serveringen.

4. Skala, dela och finhacka löken.
5. Blanda lök, färs, ägg, kryddor, örter, salt och svartpeppar efter smak i en bunke.
6. Forma färsen till 8-12 platta korvar. Trä på spett. Pensla med olja runt om.

7. Koka salladsärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och spola i kallt vatten.
8. Ansa och skär rädisorna i kvartar.
9. Blanda mynta, citronjuice, olja, salt och peppar.
10. Lägg ärter och rädisor på ett fat och ringla sedan över myntadressingen.
11. Grilla eller stek färsspetten på båda sidor ca 5-6 minuter, beroende på tjocklek.

Servera färsspetten med fetaostsalladen och gurkyoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar