Sidor

söndag 23 juni 2019

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 st halloumiostar (à 200 gram styck)
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
svartpeppar
ev färsk timjan till garnering

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs lökhacket mjukt i olja utan att det tar färg, ca 3 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
5. Koka på medelvärme utan lock i ca 5 minuter.
6. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
7. Smaka av med peppar. Ytterligare salt behövs inte eftersom halloumiosten tillför så mycket sälta senare.
8. Riv halloumin eller skär den i tunna skivor.
9. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med tomatsås.
10. Strö över riven ost.
11. Grädda i ca 20 minuter mitt i ugnen. Täck över med folie om den får för mycket färg eller om den behöver stå inne lite längre.

Garnera ev med färsk timjan.

Det går bra att dubbla receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar