Sidor

söndag 10 november 2019

Lingon- och hasselnötsbröd

Antal: 1 st
Ugn: 200 grader

4 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl hela rostade hasselnötter (rosta: se längst ned)
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
5 dl filmjölk
1 1/2 dl frysta lingon
1 1/2 dl mörk sirap

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i filmjölk, lingon och sirap.
4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Använd en baktermometer och fortsätt grädda tills innertemperaturen blir 98 grader. (ca 15 minuter till).

Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Rosta hasselnötter:  Lägg hasselnötterna i en form och rosta i 200 grader ca 10 minuter. Passa så de inte bränns. Låt svalna något och lägg sedan i en ren kökshandduk. Gör en påse av handduken och gnugga av skalen. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar