Antal bitar: 8-10 bitar
50 g smör
8 st digestivekex
150 g färskost
2 dl strösocker
4 rumsvarma äggulor
3 dl vispgrädde
125 g hjortron
1 vanlijstång
till garnering
ca 100 g hjortron
1 msk strösocker
finrivet skal av 1 citron (del gula)
citronmeliss
1. Smält smöret.
2. Mixa eller krossa kexen till ett fint smul och blanda med smöret.
3. Tryck ut i en avlång form, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Vispa färskost och socker till en jämn smet.
5. Rör ner äggulorna en i taget.
6. Vispa grädden i en separat bunke och vänd sedan ner den i färskostsmeten.
7. Tillsätt hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten.
8. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.
9. Ta fram cheesecaken ca 15 minuter innan servering och ta den ur formen.
10. Rör ihop hjortron och socker och garnera kakan med det, citronskal och citronmeliss.
Om frysta hjortron används, se till så att de rinner av innan de blandas med smeten.
Om mängden hjortron inte stämmer i vikt, fördela 2/3-delar i smeten och garnera med resterande 1/3-del.
(recept från Coop)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar