Sidor

lördag 22 augusti 2020

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj

750 g nektariner
1 vaniljstång
8 dl rensade svarta vinbär
8 dl vatten*
5 dl syltsocker
 
1. Skala, dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i cm-stora bitar.
2. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
3. Koka upp nektariner, svarta vinbär, vaniljstång, frön och vatten i en kastrull. Låt koka med lock ca 5 minuter.
4. Blanda i syltsocker och låt koka ytterligare 2-5 minuter under lock. Skumma av under tiden.
5. Häll upp på varma väl rengjorda burkar. Sylten blir väldigt lös, men den kommer att stelna under natten.

Förvara sylten kallt

*I ursprungligt recept från ICA står 0,8 dl vatten, men jag hade otur när jag tänkte och tog 8 dl. Men sylten blev precis som jag tycker sylt ska vara. Det tar dock tid för sylten att få rätt konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar