Antal personer: 4
gulash
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 morötter
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk kumminfrö
1/2 tsk torkad timjan
480 g viltmästarskav
2 köttbuljongtärningar eller 3 msk fond
4 dl vatten
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
vitlökskräm
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1. Strimla purjolöken.
2. Skala och riv vitlöksklyftan.
3. Dela, kärna ur och tärna paprikorna fint.
4. Skala och tärna morötterna fint.
5. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull.
6. Stek skaven i stekpannan. Lägg över i kastrullen.
7. Blanda i buljongtärningar/fond, vatten, tomater och tomatpuré i kastrullen.
8. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
9. Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar