Sidor

söndag 29 september 2013

Kreolsk söndagsgryta

Antal portioner: 4-6

9 hg fläskfilé
3 st kabanosserkorvar
1 burk syltlök
1 burk svarta oliver
1 st strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svatpeppar

1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor.
2. Skär korven i skivor och bryn den.
3. Tag upp korven och bryn filén i fettet.
4. Krydda med mejram, salt och peppar.
5. Strö på mjölet och rör om.
6. Tillsätt syltlök, oliver som delats, den hackade gurkan och paprikan.
7. Slå på grädde och låt koka ca 10 minuter.
8. Smaka av med spadet från syltlöken.

Servera med ris och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar