Sidor

söndag 29 september 2013

Pastalåda från Marocko

Antal portioner: 4
Ugn: 225 grader

ca 1 liter kokta och kalla skruvmakaroner (ca 7 dl okokta)
2 gula lökar
2 msk smör
300 g köttfärs eller ca 4 dl kokta/stekta köttrester
1 burk skalade tomater, 400 g
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré eller chilisås
1/2 - 1 tsk mald kanel
1/2 - 1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2-3 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka löken.
3. Fräs löken i hälften av smöret och lägg över i en gryta.
4. Bryn köttfärsen och lägg över i en gryta (köttrester behöver inte grynas).
5. Tillsätt tomaterna med spad, pressad vitlök, tomatpuré och kryddor.
6. Koka allt under lock på svag värme ca 15 minuter (köttrester behvöer bara bli genomvarma).
7. Lägg hälften av makaronerna i en smord ugnssäker form.
8. Häll över köttsåsen.
9. Lägg på resten av makaronerna.
10. Strö på riven ost.
11. Gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar