Sidor

söndag 29 september 2013

Skomakarlåda på fläskfilé

Antal portioner: 4

600 g fläskfilé, ca 1 cm tjocka skivor
salt och peppar

3 finhackade schalottenlökar
smör
1 msk råsocker
2 dl rött vin alt matlagningsvin
3 dl kalvfond
70 g bacon
1 msk finhackad bladpersilja

10-12 st mjöliga potatisar
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar
socker


1. Fräs schalottenlöken i smör i en kastrull. 
2. Strö socker över och karamellisera lätt - låt sockret bli lite brunt.
3. Tillsätt vin och kalvfond och koka i 5-10 minuter. Salta och peppra.
4. Knaperstek bacon i en stekpanna, tillsätt persilja och rör ner i såsen.
5. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka i saltat vatten. 
6. Ånga av potatisen och pressa den i en purépress eller mosa med en potatisstöt.
7. Värm grädde, mjölk och smör. Tillsätt lite i taget och rör eller vispa moset poröst.
8. Smaksätt med salt, peppar och socker.
9. Stek fläskfilén i smör ca 1-2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar