Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
färsröra
1 hackad gul lök
2 finhackade röda äpplen
400 g kycklingfärs
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
sås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g färska lasagneplattor
200 g chèvreost
250 g färsk sparris, lätt kokt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryn kycklingfärsen i en stekpanna.
3. Rör i lök, äpple och tomatpuré.
4. Fräs allt några minuter och tillsätt sedan de krossade tomaterna, timjan samt salt och peppar efter smak. Låt koka en liten stund.
5. Smält smöret i en kastrull.
6. Rör i vetemjölet och häll sedan i mjölken lite i taget.
7. Koka upp och låt sjuda några minuter.
8. Varva sås med färsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med ett tunt lager sås.
9. Smula chèvreosten ovanpå.
10. Grädda ca 15 minuter i 225 grader eller tills lasagnen ser nästa klar ut.
11. Toppa lasagnen med sparrisen och grädda ytterligare ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar