Sidor

söndag 12 januari 2014

Hovärkens gulasch

Antal personer: 4 st

500 g högrev
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong
ca 1/2 tsk sambal oelek
olja till stekning
salt, peppar

gräddfil
hackad persilja

1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.
3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev avmed sambal oelek för extra styrka.
6. Servera med gräddfil och finhackad persilja.

Går utmärkt att göra dagen före!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar