Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: ca 30 min
laxgömmor
ca 500 g tinad laxfilé
500 g fast potatis
200 g morötter
1/2 ask champinjoner
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt och svartpeppar
ugnsfolie
citron- och vitlökssmör
1/2 ask dill
1/2 kruka basilika
1 pressad vitlöksklyfta
saften från 1 citron
100 g rumsvarmt smör
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp en mellanstor kastrull med saltat vatten. Skala potatis och morötter och skär dem i tunna skivor. Koka skivorna ca 10 minuter.
3. Skiva champinjonerna tunt och skala vitlöksklyftorna.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och tillsätt champinjonerna. Pressa över 1 av vitlöksklyftorna och fräs svampen tills den har blivit lite knaprigt gyllenbrun.
5. Sila av vattnet från potatis och morötterna.
6. Blanda ihop smöret med pressad vitlök, citronsaft, grovhackad basilika, dill och en nypa salt och peppar.
7. Gör 4 stycken folieark, ca 40x40 cm. Fördela potatis och morötter i botten på varje folieark. Lägg över en laxfilé och salta och peppra lite på varje filé. Fördela smöret över laxen och strö över champinjonerna och vik sedan ihop varje paket ordentligt. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med valfri blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar