Sidor

söndag 12 januari 2014

Italienska kycklingrullar med salami och mozzarella

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: 45 minuter

kyckling
ca 600 g tvådelad kycklingfilé (eller hel som delas)
1 förp salami
1/2 kruka basilika
100-125 g mozzarella
salt
svartpeppar

tomatsås
1 förp passerade tomater
1 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
1 nypa socker
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Om kycklingfiléerna är hela så skär varje bröst i 2 tunna filéer.
3. Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
4. Skär mozzarellan i lika många skivor som kycklingen.
5. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop.
6. Lägg kycklingrullarna med skarven nedåt i en smord form.
7. Mixa ihop tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
8. Häll tomatsåsen över kycklingrullarna och sätt in i ugnen ca 30-35 minuter.

Servera med ris eller annat gryn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar