Sidor

söndag 12 januari 2014

Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

1 zucchini i bitar
2 rödlökar i bitar
500 g paprika (olika) i bitar
500 g cocktailtomater
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

vitlökssås
2-3 vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
salt
svartpeppar

köttbullar
500 g nötfärs
1 ägg
2 dl riven parmesanost
1 kruka hackad basilika
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja till stekning

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Sprid ut grönsakerna i en långpanna. Lägg även med vitlöken till vitlökssåsen.
3. Ringla över olivoljan och salta och peppra.
4. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter.
5. Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs.
6. Forma 12 stora köttbullar och bryn köttbullarna i olja så att de får färg utan att bli genomstekta.
7. Lägg dem på grönsakerna i långpannan och grädda ytterligare 5 minuterna.
8. Leta fram vitlöksklyftorna och mixa dem med yoghurt till en sås. Salta och peppra.

Servera med t ex pasta, couscous eller enbart bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar