Sidor

söndag 12 januari 2014

Senapsdressade rotsaker med kryddig korv och äppelsallad

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: ca 45 minuter

rotfrukter
500 g fast potatis
250 g morötter
300 g rotselleri
2 rödbetor
2 rödlökar
2 msk grovkorning senap
1 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar

äppelsallad
1/2 påse salladsmix
1 äpple
1/2 gurka
olivolja
valfri vinäger

tillbehör
2 pkt blandade korvar
olivolja

1. Rotfrukter och senapsdressing: Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda senap med vinäger, 4 msk olja och 1 nypa salt.
3. Skala potatis, morötter, rotselleri, rödbetor och rödlök.
4. Skär alla grönsaker i stora tärningar och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja. Salta och peppra.
5. Stek i ugn ca 30-35 minuter (eller tills de är klara).

6. Äppelsallad: Skölj salladen och lägg i en skål.
7. Skölj och skär äpplet i skivor och gurkan i sockerbitsstora tärningar och blanda med salladen.
8. Ringla över lite olja och vinäger.

9. Tillbehör: Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med lite olja.

10. Blanda de rostade rotfrukterna med senapsdressingen (eller servera dressingen separat).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar