Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Tidsåtgång: ca 45 minuter
rotfrukter
500 g fast potatis
250 g morötter
300 g rotselleri
2 rödbetor
2 rödlökar
2 msk grovkorning senap
1 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
äppelsallad
1/2 påse salladsmix
1 äpple
1/2 gurka
olivolja
valfri vinäger
tillbehör
2 pkt blandade korvar
olivolja
1. Rotfrukter och senapsdressing: Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda senap med vinäger, 4 msk olja och 1 nypa salt.
3. Skala potatis, morötter, rotselleri, rödbetor och rödlök.
4. Skär alla grönsaker i stora tärningar och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja. Salta och peppra.
5. Stek i ugn ca 30-35 minuter (eller tills de är klara).
6. Äppelsallad: Skölj salladen och lägg i en skål.
7. Skölj och skär äpplet i skivor och gurkan i sockerbitsstora tärningar och blanda med salladen.
8. Ringla över lite olja och vinäger.
9. Tillbehör: Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med lite olja.
10. Blanda de rostade rotfrukterna med senapsdressingen (eller servera dressingen separat).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar