Sidor

måndag 3 februari 2014

Fisksoppa

Antal portioner: 4-6 st

ca 400 g lax
2 filéer av vit fisk, t ex torsk eller pangasius
100-150 g räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1,5 dl vitt vin
1 morot
1 burk köpt tomatsoppa (t ex Campbells med basilika)
1 fiskbuljongtärning
Findus frysta italienska örter (eller persilja och oregano)
salt och svartpeppar

1. Finhacka lök och vitlök och fräs det sedan i lite smör i en kastrull.
2. Tillsätt grädden och vinet och låt koka upp.
3. Skär fisken i små kuber och lägg i kastrullen.
4. Skär moroten i stavar och lägg i kastrullen.
5. Låt sjuda ca 10 minuter (beroende på storleken på fiskkuberna).
6. Tillsätt sedan tomatsoppan och valfri mängd örter.
7. Smula i fiskbuljongtärningen och smaka av med salt och svartpeppar.
8. Häll till sist i räkorna och låt puttra någon minut.

Servera med t ex vitlöksbröd eller ciabatta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar