Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl (50 g) flytande smör
1 dl mjölk
fyllning
250 g fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0,5 dl färsk basilika
50-100 g fårost (efter egen smak)
2 st ägg
2 dl mjölk
1,5 dl riven ost
0,5 tsk salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och förgrädda i ca 10 minuter.
3. Tina spenaten lite och skär den grovt.
4. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
5. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
6. Skär/klipp tomaterna i små bitar.
7. Hacka basilikan.
8. Smula fårosten.
9. Fördela allt över spenaten.
10. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet.
11. Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar