Antal: 12 stora portionsbröd
Ugn: 200 grader
500 g mjölk, 3%
60 g jäst
900 g vetemjöl special
50 g rumstempererat smör
25 g socker
25 g havssalt
vallmofrön till garnering
1. Blanda alla ingredienserna på en gång och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter på låg hastighet. Om du inte har maskin ska det knådas minst dubbelt så länge. Degen ska vara ganska styv.
2. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
3. Dela degen i 12 delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd.
4. Spraya dem lätt med vatten och fördela vallmofröna över.
5. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 1-1,5 timmar i rumstemperatur.
6. Sätt ugnen på 200 grader när jäsningen börjar bli klar.
7. Grädda bröden i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar