Sidor

lördag 28 juni 2014

Chokladkakor á la Subway

Ugn: 175 grader

150 g smör
1 dl strösocker
2 dl råsocker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
200 g hackad valfri choklad (t ex Marabous schweizernöt)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
4. Tillsätt ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Det behöver inte vara länge.
5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kakao och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
6. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.
7. Rull små bollar av smeten (lite mindre än golfbollar ungefär) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Tryck till dem så att de blir platta. Var noga med att ha avstånd mellan dem då de flyter isär ganska lätt.
9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 9 minuter, lite beroende på storlek. De ska vara fasta men ändå mjuka.
10. Låt svalna en bra stund så de hinner stelna till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar