Sidor

lördag 7 juni 2014

Ruccolapaj med tomater

Antal portioner: 4-6
Ugn: 200 grader

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl ost till gratinering

1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
4. Klä kanterna med aluminiumfolie för att inte kanterna ska glida ned vid gräddningen. Alternativt lägg ett bakplåtspapper i formen och häll torkade bönor/ärtor i formen.
5. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Skala och skiva vitlöken.
8. Skär salladen och tomaterna i grova bitar.
9. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna.
10. Rör i sallad och tomater.
11. Krydda med salt och peppar.
12. Vispa ihop grädde och ägg.
13. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
14. Häll äggstanning i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.
15. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar