Sidor

lördag 28 juni 2014

Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås

Ugn: 225 grader

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl havreryn
1 nypa flingsalt
1 kg rabarber
2 dl socker
maizena

vaniljsås
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 vaniljstång
5 äggulor
1,5 dl socker

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt.
3. Skär rabarber i bitar och lägg i en form med 2 dl socker.
4. Häll på smulorna och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter.
5. Blanda samtliga ingredienser till vaniljsåsen och koka upp försiktigt under vispning. Sila genom sil och kyl ned eller servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar