Sidor

lördag 28 juni 2014

Pasta med nötfärsragu och bakade körsbärstomater

Ugn: 200 grader

tomater
1/2 ask körsbärstomater
olivolja
salt och svartpeppar

ragu
ca 500 g nötfärs
1 gul lök
200 g morötter
1/2 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk buljong
2 msk olivolja

pasta
parmesanost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform.
3. Ringla över lite olivolja, en nypa salt och svartpeppar.
4. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter.
5. Koka pastan enl anvisningarna på paketet.
6. Skala och finhacka lök och vitlök.
7. Skala och grovriv morötterna.
8. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med lite olivolja.
9. Klicka i färsen. finfördela den med en gaffel och bryn den tills den har fått fin färg.
10. Skölj och dela broccolihuvudet i mindre buketter och tillsätt till färsen.
11. Tillsätt timjan, chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré och buljong. Låt puttra på svag värme i 5-10 minuter.
12. Sila av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun. Servera med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar