Sidor

måndag 14 juli 2014

Chili con carne

Antal personer: 4 st

400 g rostbiff
1 msk olivolja
1 skalad och finhackad gul lök
1 skalad och finhackad vitlöksklyfta
2 hackade och grovt skurna tomater
1 grovhackad röd paprika
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 tk rökt chilipulver alt 1 rökt chilifrukt (utan kärnor)
2 rutor mörk choklad

marinerade bönor
1 burk vita stora bönor, avrunna och spolade
1 msk citronsaft + rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
10 plockade kvistar timjan
1 finhackad klyfta vitlök

tillbehör
1 grovhackad avokado
koriander till garnering
2 msk tjock yoghurt

1. Bryn rostbiffen i en varm panna i olivoljan. Salta.
2. Tillsätt lök, vitlök, tomat och paprikan.
3. Bryn i någon minut till.
4. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna i någon minut.
5. Tillsätt krossade tomater och kryddor.
6. Låt koka ihop i ca 20 minuter.
7. Tillsätt choklad.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Blanda ihop ingredienserna till de marinerade bönorna och smaka av med salt och citronsaft.

Servera med tillbehören och ev ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar