Antal: 15 stycken
Ugn: 175 grader
botten
100 g rumsvarmt smör i kuber
3/4 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
fyllning
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3 ägg
saft och rivet skal av 2 ekologiska citroner
florsocker
1 form, ca 20x24 cm
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klipp till och knöla ihop ett bakplåtspapper som passar formen. När du skrynklar papperet så är det lättare att lägga ut i formen.
3. Nyp ihop smör, florsocker, mjöl och salt till en smidig deg. Tryck ut degen i formen med papperet och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
4. Vispa strösocker, mjöl och ägg slätt. Tillsätt skalet och saften av citronerna.
5. Fördela smeten i formen och grädda i ytterligare 15-20 minuter.
6. Låt svalna, ta sedan upp kakan och skär i rutor.
7. Pudra med florsocker genom en sil.
Servera med t ex lättvispad grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar