Sidor

måndag 29 februari 2016

Snabb lammfärsgratäng

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

400 g lammfärs
1 st gul lök
1 tsk smör
400 g körsbärstomater (burk)
200 g smaksatt färskost (valfri smak)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g fast potatis (koka gärna kvällen innan)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka potatisen om det inte är gjort.
3. Skala och hacka löken.
4. Fräs lammfärs och lök i smöret.
5. Rör ner tomater och färskost.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Varva färsröran och kokt skivad potatis i en smort ugnssäker form.
8. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar