Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
500 g laxfilé
rivet skal och saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
2 morötter
3 salladslökar
200 g broccolibuketter
smör
salt och peppar
1/2 kruka färsk basilika
3 dl färdig sås, t ex citronsås eller hummersås
1/2 tsk chilipulver
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form.
3. Blanda skal och saft från citronen med saltet och pensla fisken med det.
4. Stek i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.
5. Skala och strimla morötterna.
6. Skiva salladslöken.
7. Stek broccolin i smöret ca 3 minuter.
8. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar.
9. Hacka basilikan grovt och strö det över fisken.
10. Värm den färdiga såsen under omrörning och tillsätt chilipulver.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar