Sidor

måndag 29 februari 2016

Thailändsk fiskgratäng

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

400 g fryst torskfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 morot
1 paprika
1 liten zucchini
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 tsk sambal oelek
1 citron
ev koriander eller persilja

1. Tina fisken.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
4. Skala moroten och skär i strimlor.
5. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
6. Skär zucchinin i strimlor.
7. Rör ihop kokosmjölk och sambal oelek. Pressa i 1 tsk citronsaft.
8. Fördela grönsakerna över fisken och häll över kokosmjölkblandningen.
9. Ställ in i ugnen 20-25 minuter.
10. Riv över lite citronskal och garnera ev med koriander eller persilja.

Servera med basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar