Sidor

onsdag 30 mars 2016

Ärtsoppa med feta och mynta

Antal portioner: 4 st

50 g smör
1 liten gul lök, finhackad
1/4 kg mjölig potatis, skalad och hackad
1 liter varm grönsaksbuljong
1/2 kg frysta ärtor
4 msk hackad mynta, plus ett par hela blad till garnering
100 g fetaost, smulad

1. Smält smöret i en stekgryta.
2. Lägg i löken och stek den på svag värme i 5 minuter eller tills den är mjuk.
3. Tillsätt potatis och rör om ordentligt. Lägg på locket och koka i 5 minuter.
4. Häll i buljongen, krydda och låt koka upp. Låt sjuda under lock 12-15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
5. Rör ner ärtorna och låt koka i 3 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka.
6. Häll över soppan, eventuellt i omgångar, i en matberedare eller mixer och kör den slät.
7. Häll tillbaka soppan i grytan och hetta försiktigt upp igen.
8. Rör ner myntan och smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i portionsskålar, smula över fetaosten och garnera med myntabladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar