Sidor

tisdag 11 april 2017

Pastagratäng med rökt lax & spenat

Antal personer: 4 st
Ugn: 225 grader

500 g färsk fylld pasta, t ex ostfylld tortellini
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 krm riven muskotnöt
200 g kallrökt lax
200 g fryst bladspenat (tinad och urkramad)
250 g körsbärstomater
2 dl riven ost
smör
salt, svartpeppar
färsk basilika till garnering

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blötlägg pastan i kallt vatten.
3. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet.
4. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning.
5. Låt koka på svag värme tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast  i botten.
6. Tillsätt salt, svartpeppar och muskotnöt.
7. Skär laxen i strimlor.
8. Häll av vatten från pastan.
9. Blanda lax, pasta, spenat och tomater med såsen i en smord ugnssäker form.
10. Strö över osten.
11. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg.

Garnera med färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar