Sidor

lördag 12 augusti 2017

Blåbärsmousse

Antal portioner: 4-8 st

mousse
2 gelatinblad
2 dl blåbär
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl yoghurt, 10%

hallongelé
1 1/2 dl koncentrerad hallonsaft
3 gelatinblad
1 1/2 dl vatten

garnering
blåbär
citronmeliss

1. Låt gelatinbladen till moussen ligga i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.
2. Mixa blåbären med stavmixer till en blåbärssmet.
3. Vispa grädden fluffig tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
4. Vänd ner yoghurten.
5. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av de mixade blåbären och blanda väl.
6. Blanda ner detta i resten av blåbärsmixen.
7. Blanda blåbärsmixen och gräddblandningen försiktigt till en jämn mousse.
8. Spritsa eller fördela moussen med sked i lämpligt stora skålar eller glas.
9. Låt stå kallt 1-2 timmar.
10. Gör hallongelén genom att lägga gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.
11. Värm saften i en kastrull, ta av värmen och låt gelatinet smälta i saften. Rör om väl och tillsätt vattnet.
12. Låt svalna tills det börjar bli trögflytande.
13. Häll gelén på moussen och låt stå kallt så att gelén stelnar.

Garnera med blåbär och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar