Sidor

lördag 12 augusti 2017

Gulasch i Crockpot

Antal portioner: 4-6 st

350 g högrev
3 riktigt stora potatisar
2 st gula lökar
2 st stora röda paprikor
1/2 röd chili
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk hel kummin
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
4 msk oxfond

1. Skär biffen och potatisen i små tärningar.
2. Finhacka lök, paprika, chili och vitlök.
3. Lägg grönsakerna i botten av crockpoten och köttet ovanpå. Salta och peppra lite.
4. Strö över cayennepeppar och paprikapulver.
5. Mortla kummin. Ha ner det tillsammans med tomatpuré  i grytan.
6. Häll på vattnet samt oxfond.
7. Lägg på locket, sätt den på låg värme och ställ timern på 4 timmar.
8. Kontrollera när tiden är ute att potatisen är genomkokt, annars låt den gå ca 1 timme till.
9. Smaka av med mer salt och kryddor om det behövs.

Servera med gräddfil/smetana, lite klippt persilja och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar