Sidor

torsdag 3 augusti 2017

Ananaspaj

Antal portioner: ca 6 st
Ugn: 175 grader

pajdeg
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

fyllning
1 burk crème fraiche
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
1 burk krossad avrunnen ananas (burk 227 g)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda snabbt ihop pajdegen. Ta ev lite mer vetemjöl.
3. Tryck ut degen i en form, ca 24-26 cm diameter.
4. Blanda ihop fyllningen.
5. Lägg fyllningen direkt på den ogräddade pajdegen.
6. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Den ska precis börjat få lite färg.

Låt svalna och ställ sedan i kyl så att den blir kall. Den är godast då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar