Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
600 g kycklingfilé
1 gul lök
200 g svamp
140 g tärnad bacon
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 tsk timjan
2-3 kycklingbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
majsstärkelse
6 potatisar, ca 500 g
4-5 palsternackor, ca 500 g
2-3 dl mjölk
1 dl riven ost
salt och peppar
1. Skär kycklingfilén i bitar.
2. Skala och skär löken i små klyftor och svampen i halvor.
3. Stek kycklingbitarna i hälften av matfettet. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Stek lök, svamp och bacon i resten av matfettet.
5. Blanda allt med kycklingen, tillsätt buljongen och låt sjuda några minuter.
6. Red ev. av den med majsstärkelse utrört i lite vatten.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Skala potatis och palsternacka och skär i bitar.
9. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem.
10. Rör eller vispa ner varm mjölk till lagom konsistens.
11. Rör ner osten, smaka av med salt och peppar.
12. Lägg kycklingröran i en ugnssäker form.
13. Bred över palsternacksmoset.
14. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter tills moset har fått fin färg.
Servera med råkostsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar