Antal portioner: 4 st
400 g valfri fiskfilé i bitar
100 g tinade räkor
1 st gul lök
1 st morot
1 st palsternacka
1 st liten fänkål
2 st vitlöksklyftor
0,5 g saffran
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
2 msk hummerfond
1 krm cayennepeppar
1 krm malen vitpeppar
2 dl grädde
1 msk pressad citron
1. Tärna lök, morot, palsternacka och fänkål i små bitar och lägg i en gryta.
2. Pressa ner vitlöken och saffran. Rör om.
3. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning, fond och kryddorna.
4. Sätt på locket och sätt vredet på låg värme 3 timmar.
5. Smaka av att grönsakerna är mjuka och tillsätt grädden. Om grönsakerna fortfarande är hårda, låt de koka ytterligare tid innan grädden tillsätts.
6. Ställ vredet på hög värme och låt allt bli varmt igen, ca 20 minuter.
7. Stäng av crockpoten, lägg i fisken och låt stå i 15 minuter.
8. Pressa i citronsaften och lägg i räkorna.
Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar