Sidor

tisdag 21 november 2017

Snabbrimmad torsk med salviasvamp och baconpotatis

Antal portioner: 4 st

4 portionsbitar fryst torsk
2 msk salt
8-10 små potatisar
70 g bacon
ca 150 g valfri svamp
1 kruka salvia
1/2 tsk rökt paprikapulver
ev. olivolja
25 g smör
1/2 citron
5-10 delade coctailtomater
nymalen svartpeppar

1. Lägg de frysta torskbitarna i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10-15 minuter.
2. Koka potatisen under tiden.
3. Ställ fiskkastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5-10 minuter.
4. Fräs bacon, svamp och plockade salviablad till det får fin färg.
5. Häll i den kokta potatisen och pudra över rökt paprikapulver. Skaka om och blanda försiktigt. Tillsätt ev. lite olja om det verkar behövas.
6. Smält smöret till det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Lägg ner tomaterna och blanda runt.
7. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg dem på tallrikar. Fördela tomatsmöret över och servera med baconpotatisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar