Sidor

söndag 19 november 2017

Spenatsoppa

Antal personer: 4 st

1 paket djupfryst hel spenat, ca 250 g
25 g smör
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
riven muskotnöt
1-2 äggulor
1 dl grädde
rädisor
finhackad persilja

1. Skär den frusna spenaten i mindre delar.
2. Smält smöret i en kastrull och fräs spenaten under omrörning tills den är helt tinad.
3. Strö över mjölet och rör om.
4. Späd med buljongen och låt koka ca 5 minuter.
5. Smaka av med valfri mängd salt, svartpeppar och muskotnöt.
6. Mixa soppan slät.
7. Rör samman äggulor och grädde och rör ner blandningen i soppan precis före serveringen. Häll med en tunn stråle och rör ordentligt, annars finns risk att äggblandningen blir till klumpar.

Servera med skivade rädisor, persilja och sprödvärmt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar