Antal portioner: ca 10 st
Ugn: 175 grader
230 g grovt riven (skalad) zucchini, ca 5 dl
5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakaopulver
150 g mörk choklad, hackad (gärna 70%)
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,5 dl havredryck
1,5 dl rapsolja
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krama runt den rivna zucchinin i en bunke och pressa ut överflödig vätska.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Tillsätt zucchini, havredryck och rapsolja och rör om till en jämn smet.
5. Häll kakan i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 60-75 minuter. Grädda tills en provsticka kommer upp torr eller använd en baktermometer som ska visa 98 graders innertemperatur.
Låt svalna i formen.
Servera ev med grädde och bär eller en färskostblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar