Sidor

söndag 26 juli 2020

Grillad kyckling i citrongräsmarmelad och jordnötssås

Antal portioner: 6 st, marinera över natten

1 kg kycklingfiléer
1 dl salta jordnötter
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
1 kruka koriander, grovt skuren

marinad
1 citrongräs, finhackat
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk neutral olja
1 msk japansk soja
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

jordnötssås
4 msk jordnötssmör
2 msk japansk soja
1 msk socker
2 tsk ättiksprit (12%)
ca 1 dl vatten

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
2. Skär kycklingfiléerna på längden och vänd runt dem i marinaden.
3. Låt marinera minst 8 timmar i kylen, gärna över natten.
4. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
5. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslöken, chili och koriander.
6. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67 grader.

Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

(recept från Coop)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar