Antal: 2-3 st formar à 1,5 liter
Ugn: 100-150 grader
1 liter filmjölk
3.5 dl ljus sirap
1 msk anis
1 msk fänkål
1,5 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
750 g rågsikt
2 dl blandad torkad frukt i småbitar
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap.
3. Blanda kryddor, bakpulver och bikarbonat.
4. Blanda ner kryddblandningen och den torkade frukten i filmjölksblandningen.
5. Blanda ner rågsikten och rör till en jämn smet.
6. Smörj formarna och häll i smet till hälften. Bred ut smeten jämnt.
7. Grädda i 100 grader i ca 30 minuter.
8. Öka till 150 grader och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Bröden ska hålla en temperatur på 95 grader när det är klart.
(Smeten räcker till 2 st 1,5 liters formar och 8 st portionsformsbröd om man har sådan plåt. Portionsbröd har kortare gräddningstid, så där måste man passa sista gräddningen.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar